^Powrót na góre

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Gdzie kupować miód?

Naukowcy twierdzą, że powinniśmy jeść miód pochodzący z własnej strefy klimatyczno - przyrodniczej.
Miód, jak żaden inny produkt kupowany jest na bazie wiedzy i zaufania. Wiedzy, skąd miód pochodzi i zaufania, że pszczelarz chce i umie tak prowadzić gospodarkę pasieczną, aby jego miody były najwyższej jakości. Konsument rozumie, że pszczelarz, który zainwestował
w pasiekę, niezbędne pomieszczenia - pracownie i magazyny oraz potrzebny sprzęt, który sam konfekcjonuje i sprzedaje swój miód, markę zbudować i utrzymać może tylko jakością.
Zagadnienia jakości miodu to temat trudny i jeszcze nie do końca zbadany. Nadal trudne są do wyjaśnienia niektóre cechy fizyczne miodu i to nie tylko dla konsumentów, ale również dla wielu pszczelarzy. Dlatego, gdy postać fizyczna miodu rodzi pytania, proszę pytać.
Jestem pszczelarzem praktykiem, który jednak wierzy w naukę i swoje działania o nią opiera. W mojej pasji - pszczelarstwie - realizuję się właśnie poprzez pracę fizyczną i naukę, czyli kontakt fizyczny i intelektualny z przyrodą. Wiedza i doświadczenie pozwalają nam, mimo obiektywnych trudności, utrzymywać nasze pszczoły w dobrej kondycji. Tylko silne i zdrowe pszczoły są zdolne do wyprodukowania miodu najwyższej jakości. Rola światłego pszczelarza polega na tym, aby pasiekę ustawić w odpowiednim środowisku przyrodniczym, utrzymać pszczoły w zdrowiu i jak najlepszej kondycji, wybierać z uli tylko miód dojrzały i następnie nie zepsuć jego jakości przy miodobraniu i przechowywaniu. Nam się to udaje, bo się na tym znamy.

Naszym klientom gwarantujemy najwyższą jakość naszych miodów.

 

Copyright 2017  Pasieka Radwan